Premijera filma Bike Adventures of Hlapich and Lima

Clarus je u suradnji s brodskim 3D street art umjetnikom Filipom Mrveljom ispričao je još jednu odličnu turističku priču „Bike Adventures of Hlapich and Lima“ kojoj je cilj promocija najpoznatijeg djela Ivane Brlić-Mažuranić i Slavonskog Broda kao turističke destinacije. Projekt je nastavak priče gdje je Hlapić odrastao, slikar koji ide na novo putovanje sa svojim prijateljem u potrazi za dobrim ljudima. Na putovanje se odlučio biciklom, a cilj je Toulon u Francuskoj, gdje se održava Street Art Festival na kojem Hlapić sudjeluje.

Budući kako je najveći brend Slavonskog Broda jedna od najvećih hrvatskih pisaca – Ivana Brlić – Mažuranić, projekt smo nazvali „Bike Adventures of Hlapich & Lima“, što aludira na naslov „Brave Adventures of Hlapich“ (Čudnovate zgode šegrta Hlapića)„ – Krešimir Herceg

Radnja filma prati dva lika koja kreću na putovanje do Francuske biciklima, a cijelo putovanje se snimalo te je  iz materijala nastao dokumentarni film “Bike Adventures of Hlapich and Lima – First Journey”. Pozivamo  Vas  na promociju i premijeru dokumentarnog filma koja će se održati u Slavonskom brodu, na lokaciji Centra Mladih, Ante Starčevića 11, u petak 05. veljače s početkom u 19.30 sati.

Kako posljednjih šest godina radimo na promociju Ivane Brlić Mažuranić i njenih dijela, a Hlapić je najprevođenija knjiga I-B.Mažuranić, htjeli smo kroz jednu modernu priču spojiti dvije priče, Hlapića i razvoj cikloturizma u Slavonskom Brodu. Kroz projekt imamo dva cilja. Prvi je promocija Ivane Brlić Mažuranić i Šegrta Hlapića kao kulturno dobro Slavonskog Broda, a drugi cilj je razbijanje raznih predrasuda prema drugim narodima. Želimo pokazati kako svugdje u svijetu ima dobrih ljudi i cijela poanta je da čovjek bude čovjek“ – Krešimir Herceg.

Svaki uspjeh počinje i završava s ljudima, zato ih ovim putem želimo i istaknuti. Osim idejnog dvojca, projektu su svoje znanje i vrijeme posvetili brodski filmski redatelj Berislav Petrović koji je i redatelj dokumentarnog filma i Tin Horvatin i Udruga Zebrica koji su izradili posebnu web stranicu Bike Adventures. Također, cijeli projekt, kao i svaki drugi, ne bi uspio bez sponzora koji su osigurali minimalna financijska sredstva kako bi ovaj odličan turistički projekt uspio. Zato se zahvaljujemo TZ Slavonskog Broda i Giant Hrvatska za promociji našeg turizma

More articles

29/01/2023

Bikademy Novalja – novi Bikademy Studij

17/11/2020

Bikademy u novom ruhu